Αποκατάσταση μετά το καλοκαίρι

after-summer-hols

Το πρόσωπό μας μετά την έκθεση στον ήλιο και την επαφή με το αλάτι της θάλασσας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με αποτέλεσμα να έχει χάσει την φρεσκάδα και την ελαστικότητά του. Πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί κάποιες αντιαισθητικές πανάδες και δυσχρωμίες, που είναι αποτέλεσμα κυρίως της έκθεσης μας στον ήλιο. Μία δραστική λύση είναι η εφαρμογή της μεσοθεραπείας τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα για άμεση ενυδάτωση, καθώς και η εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ. Με την μέθοδο της μεσοθεραπείας γίνονται μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα στην περιοχή που επιθυμείτε και χρειάζονται περίπου 5-6 συνεδρίες. Το υαλουρονικό οξύ, αποτελεί ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως για να ενισχυθεί το δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ως ενέσιμο εμφύτευμα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης -«γεμίζοντας τες»-, αυξάνει τον όγκο των χειλιών ενώ χρησιμοποιείται και στην μεσοθεραπεία προσώπου, προσφέροντας όγκο, σφριγηλότητα και ενυδάτωση στο δέρμα.
Μία από τις νέες θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας είναι το «Harmony Laser 360», που προσφέρει ολική ανανέωση στο πρόσωπο μέσα σε 2-3 συνεδρίες, απλά, γρήγορα και μη επεμβατικά. Διαθέτει τρεις διαφορετικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν και να συνδυαστούν μεταξύ τους προσφέροντας μια βελτιωμένη συνολική εικόνα.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος προσφέρει:

Ανάπλαση δέρματος (resurfacing) με το Erbium Pixel laser

Η τεχνολογία Pixel στηρίζεται στην αρχή των μικρο-θερμικών ζωνών θεραπείας. Ο παλμός laser δημιουργεί μικρές επεμβατικές ζώνες αφαιρώντας την επιδερμίδα και την άνω δερμίδα. Με αυτό τον τρόπο διεγείρονται φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης που βοηθούν στη δημιουργία νέου και υγιούς ιστού.
Έτσι η τεχνολογία Pixel βελτιώνει την υφή του δέρματος, δίνει τόνο στον ιστό, μειώνει τις ρυτίδες και εξαλείφει τα καφέ σημάδια, που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο μετά την ηλιοθεραπεία.

Φωτοανάπλαση με την τεχνολογία παλμικού φωτός AFT

Το δέρμα μας αντανακλά βλάβες λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της καθημερινής καταπόνησης, που αυξάνεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους μέσω της αισθητικής ιατρικής για πιο νέα και λαμπερή εμφάνιση. Η ενέργεια του παλμικού φωτός και της τεχνολογίας AFT, απορροφάται επιλεκτικά από το στόχο της θεραπείας χωρίς να επηρεάζεται ο παρακείμενος υγιής ιστός. Θερμαίνοντας επιλεκτικά επιτυγχάνεται η συρρίκνωση των αγγείων, ενώ στην περίπτωση των καφέ στιγμάτων η ενέργεια απορροφάτε από το στόχο της χρωστικής της μελανίνης. Με την καταστροφή των παραπάνω στόχων, ο οργανισμός διεγείρει τη διαδικασία επούλωσης και απορρόφησης των κατεστραμμένων στοιχείων. Έτσι με τη βοήθεια της τεχνολογίας του παλμικού φωτός AFT η φωτοανάπλαση συντελεί στην αφαίρεση των γεροντικών κηλίδων (μελαχρωματικές βλάβες) καθώς και των αγγειακών βλαβών.

Ανανέωση & σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (Accent Laser)

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα.
Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες με την ειδική κεφαλή εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από την ειδική κεφαλή πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι.
Χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία με το Accent Laser, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί 10-20 λεπτά, μπορεί να επαναληφθεί μετά από δύο εβδομάδες και συνολικά χρειάζονται συνήθως 5-8 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.
Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Harmony Laser με το Erbium Pixel laser - Ανανέωση προσώπου (resurfacing)

Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser "χαρτογραφεί" την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που "χτυπά" η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Σύσφιξη προσώπου με παλμικό υπέρυθρο φως - Near Infrared

Η τεχνολογία του παλμικού υπέρυθρου φωτός προσφέρει σύσφιξη στο χαλαρό δέρμα ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια, η κοιλιά. Το παλμικό υπέρυθρο φως διεισδύει και θεραπεύει τις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της χαμηλής απορρόφησης από το υγρό στοιχείο του δέρματος διεγείροντας μηχανισμούς για τη βελτίωση της δομής του κολλαγόνου και της ελαστίνης που εγγυώνται μια σφριγηλή και νεανική εμφάνιση. Έτσι το παλμικό φως συσφίγγει, τονώνει και βελτιώνει την υφή του δέρματος, καθώς και την συνολική εικόνα του προσώπου.      
Οι θεραπείες αυτές παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα αφού είναι ασφαλείς, δεν είναι επώδυνες και δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας και αποχή από την εργασία μετά την εφαρμογή τους.

Αποτρίχωση με laser

Αν σας ενοχλεί η αντιαισθητική τριχοφυΐα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και σας έχει κουράσει η αποτρίχωση με το ξυράφι ή με άλλες μεθόδους όχι και τόσο αποτελεσματικές, τότε η αποτρίχωση με laser θα σας λύσει τα χέρια. Αφού βεβαιωθείτε ότι τα ίχνη από την έκθεσή σας στον ήλιο έχουν εξαφανιστεί, τότε είστε έτοιμες να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Τα laser τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι το Apogee 5500 διαθέτουν ένα εξελιγμένο σύστημα αποτρίχωσης χρησιμοποιώντας ακτίνες laser για την απομάκρυνση της τρίχας προσφέροντας ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι και μόνιμα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα σχεδόν τα σημεία του σώματος.  Πιο συνηθισμένες περιοχές θεωρούνται τα πόδια, οι μασχάλες, το άνω χείλος, το πηγούνι και η γραμμή του μπικίνι. Στην θεραπεία παίζει ρόλο ο τύπος δέρματος. Συνήθως είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα με καστανά ή μαύρα μαλλιά, με σχετικά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Παρόλα αυτά μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο μελαχρινούς τύπους δέρματος. Η μέθοδος του Apogee εξασφαλίζει αρκετά πλεονεκτήματα όπως τη μικρότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο laser ή άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, τα πλέον μακροπρόθεσμα αποτελέσματα καθώς και το μικρότερο αριθμό εφαρμογών. Ακόμα για την προστασία (ψύξη) της επιδερμίδας χρησιμοποιεί κρύο ατμοσφαιρικό αέρα. Το Apogee 5500 αποτελεί ένα ταχύτατο laser αποτρίχωσης. Αναφορικά με τον αριθμό των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: την περιοχή εφαρμογής, το πάχος, το χρώμα της τρίχας, το στάδιο ανάπτυξής της και το χρώμα του δέρματος.

Τοπικό πάχος - κυτταρίτιδα

Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών υποκύψατε σε διάφορους καλοκαιρινούς πειρασμούς και επιστρέψατε με περιττά «παχάκια», τότε τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να δοκιμάσετε τη μέθοδο Endermologie. Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία με την οποία γίνεται λεμφικό μασάζ στην περιοχή που υπάρχει τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα, ιδανική για περιπτώσεις χαλάρωσης. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με κάποια επέμβαση (λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική) που μπορεί να επιλέξετε να κάνετε. Για να φανεί το αποτέλεσμα θα χρειαστούν 10-15 επαναλήψεις περίπου, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την περιοχή στην οποία εμφανίζεται, οι οποίες καλό θα ήταν να επαναλαμβάνονται 2-3 φορές την εβδομάδα. Κάθε θεραπεία διαρκεί 35 λεπτά περίπου, κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας φοράτε ένα ειδικό κορμάκι -LPG bodywear- το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Η εφαρμογή του Endermologie είναι χαλαρωτική και παρέχει μια αίσθηση ευεξίας, ενώ δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος.
Μετά το τέλος της θεραπείας και αφού έχει βελτιωθεί η όψη και η υφή του δέρματος καλό θα ήταν για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα να γίνονται 1-2 εφαρμογές το τρίμηνο. Τέλος χρειάζεται να γνωρίζουμε πως η απόκτηση ενός αδύνατου και καλλίγραμμου σώματος με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα, χρειάζεται υγιεινή διατροφή καθώς και άφθονη κατανάλωση νερού.
Επίσης υπάρχει η μέθοδος της μεσοθεραπείας που ενδείκνυται συνήθως για μικρές περιοχές τοπικού πάχους όπου γίνονται μικρές ενέσεις. Με την μέθοδο αυτή γίνονται μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα στην περιοχή του τοπικού πάχους και χρειάζονται περίπου 5-6 συνεδρίες. Και οι δύο αυτές θεραπείες για την κυτταρίτιδα μπορούν να εφαρμοστούν είτε μεμονωμένα, είτε να συνδυαστούν μεταξύ τους.
Απόστολος Γαϊτάνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου