Νέες ελπίδες για την κατασκευή εμβολίου κατά του AIDS

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν δύο νέα ισχυρά αντισώματα που θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση στην παραγωγή ενός εμβολίου για το AIDS, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Τα αντισώματα παράγονται με φυσικό τρόπο σε κάποιους ανθρώπους μολυσμένους με τον HIV και μπορούν να εξουδετερώσουν μεγάλο ποσοστό των διαφορετικών τύπων του ιού. Ερευνητές στην Καλιφόρνια πιστεύουν ότι μπορούν να κατασκευάσουν αποτελεσματικό εμβόλιο αν μπορέσουν να προκαλέσουν τον οργανισμό να παράγει αυτά τα αντισώματα.
«Πρόκειται για συναρπαστική εξέλιξη προς την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου για το AIDS, επειδή πλέον έχουμε ένα καλύτερο και ξεκάθαρο στόχο να πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο Γουέιν Κοφ, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Εμβολίου κατά του AIDS.
Πρόκειται για τα πρώτα αντισώματα με δυνατότητες καταπολέμησης του ιού που εντοπίζουν οι επιστήμονες εδώ και μια δεκαετία και είναι τα πρώτα από δότες σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου παρατηρείται το 95% των νέων μολύνσεων με τον HIV. Τα συγκεκριμένα αντισώματα στοχεύουν σε μια περιοχή του ιού που χρησιμοποιείται για να προσβάλλει τα κύτταρα, ενώ απομονώθηκαν χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο ελέγχου που μελέτησε το αίμα από περισσότερους από 1.800 φορείς του ιού σε χώρες της υπό-Σαχάριας Αφρικής, της Ταϊλάνδης, της Αυστραλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου