Τομάτα σε χάπι ωφελεί την καρδιά

Κάψουλες που κλείνουν μέσα τους τα οφέλη της τομάτας μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση των αθηρωματικών πλακών μέσα σε μόλις δύο μήνες
Η καθημερινή λήψη μιας κάψουλας που κλείνει μέσα της τα οφέλη της τομάταςφαίνεται ότι ωφελεί σημαντικά την καρδιά. Αυτό τουλάχιστον έχει μέχρι στιγμής προκύψει από τα αποτελέσματα μιας πρώτης κλινικής δοκιμής του φαρμάκου Αteronon σε 150 καρδιοπαθείς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής, μια κάψουλα Αteronon την ημέραμπορεί όχι μόνο να σταματήσει τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στα αρτηριακά τοιχώματα, αλλά και να αναστρέψει την κατάσταση των αθηρωματικών πλακών μέσα σε μόλις δύο μήνεςχωρίς παρενέργειες.

Το φάρμακο περιέχει λυκοπένιο (το χημικό που χαρίζει στις ώριμες τομάτες το κόκκινο χρώμα τους) και συγκεκριμένα κάθε κάψουλα παρέχει στον οργανισμό ποσότητα λυκοπένιου αντίστοιχη με εκείνη που παρέχεται από την κατανάλωση τριών κιλών ώριμων τοματών. Εφέτος θα ξεκινήσουν μεγάλου εύρους κλινικές δοκιμές του φαρμάκου σε 10.000 ασθενείς στη Βρετανία, στην Ιταλία, στη Φινλανδία και στις ΗΠΑ.
source : tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου