Χυμός βατόμουρου καταπολεμά το λίπος

blueberries

Καναδοί ερευνητές αναφέρουν ότι ο χυμός βατόμουρου της Βορείου Αμερικής που είχε υποστεί βιομετατροπή με βακτήρια από το φλοιό του φρούτου ενδέχεται να καταπολεμά την παχυσαρκία και το διαβήτη.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του χυμού που είχε υποστεί βιομετατροπή, σε σύγκριση με συνήθη ροφήματα βατόμουρου, σε ποντίκια με προδιάθεση για παχυσαρκία, αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτη και υπέρταση και διαπίστωσαν ότι η προσθήκη του χυμού στο νερό των ποντικιών μείωσε την πρόσληψη τροφής και το βάρος τους.
«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι ο ειδικός αυτός χυμός βατόμουρου έχει ισχυρή επίδραση κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη», δήλωσαν οι ερευνητές. «Ο χυμός αυτός ενδέχεται να αποτελεί ένα νέο θεραπευτικό παράγοντα, καθώς μειώνει την υπεργλυκαιμία σε διαβητικά ποντίκια και μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά προ-διαβητικά ποντίκια από την ανάπτυξη παχυσαρκίας και διαβήτη», συμπλήρωσαν οι επιστήμονες.
Επιπλέον, η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Obesity, βρήκε ότι η κατανάλωση χυμού βατόμουρου που είχε υποστεί ζύμωση μείωσε σταδιακά και σημαντικά τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος σε διαβητικά ποντίκια.
Πηγή: United Press International

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου