Οι υγιεινές συνήθειες προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

healthy-habits

Σχεδόν 40% του συνόλου των περιστατικών καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί εάν οι γυναίκες διατηρούσαν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα, έπιναν λιγότερο αλκοόλ, ασκούνταν περισσότερο και θήλαζαν τα μωρά τους, αναφέρουν σε έκθεσή τους Αμερικανοί ερευνητές.
Η ανασκόπηση 81 νέων μελετών, που εστίαζαν στη σχέση του τρόπου ζωής με τον καρκίνο, έδειξε ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόληψη 70.000 περιστατικών καρκίνου του μαστού ετησίως.
«Είμαστε πλέον πιο σίγουροι από ποτέ ότι η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, η σωματική άσκηση και ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες για καρκίνο του μαστού», δήλωσε ο Dr. Martin Wiseman, επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση, που αναρτήθηκε στο www.dietandcancerreport.org/, συνιστά σε όλα τα άτομα καθημερινή άσκηση διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας και περιορισμό της ημερήσιας κατανάλωσης αλκοόλ στα δύο ποτά για τους άνδρες και στο ένα ποτό για τις γυναίκες.
Αν και ένα σημαντικό ποσοστό των περιστατικών καρκίνου του μαστού οφείλεται σε γονιδιακά αίτια και δεν συνδέεται με τον τρόπο ζωής, ωστόσο πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χαμηλή σε λιπαρά διατροφή, η τακτική άσκηση, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους  και ο θηλασμός μπορούν να προλάβουν αρκετά περιστατικά καρκίνου του μαστού.
Πηγή: Reuters

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου