Το σεξ και η σοκολάτα "ενισχύουν"...

Το σεξ και η σοκολάτα μπορούν να ενισχύσουν τις πνευματικές μας ικανότητες, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνέγραψαν σχετικό βιβλίο
Το σεξ και η σοκολάτα μπορούν να ενισχύσουν τις πνευματικές μας ικανότητες, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνέγραψαν σχετικό βιβλίο.
Απολαύστε τη μαύρη σοκολάτα, κάντε άφθονο σεξ, τρώτε κρύα κρέατα και ψάρι για πρωινό και μπορεί να ενισχύσετε τις πνευματικές σας ικανότητες, δηλώνουν οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου.
Ο επιστήμονας της γνωστικής ψυχολογίας Τέρι Χορν και ο βιοχημικός Σάιμον Γούτον, που συνέγραψαν από κοινού το βιβλίο με τίτλο: "Δίδαξε τον Εαυτό Σου: Πώς να Εκπαιδεύσεις το Μυαλό Σου", υποστηρίζουν ότι επιλογές που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής μας παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρησή μας σε εξαιρετικά καλή διανοητική κατάσταση.
"Ο τρόπος ζωής μπορεί να ενισχύσει τις διανοητικές σας ικανότητες", σημειώνει ο Χορν, "ο τρόπος ζωής βοηθάει στη δημιουργία των (κατάλληλων) χημικών συνθηκών στον εγκέφαλό σας".
Το μυαλό είναι μάλλον σαν ένα χημικό εργοστάσιο παρά σαν ένας υπολογιστής, δηλώνει ο Χορν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερ για την κυκλοφορία του βιβλίου.
"Μπορείς να δημιουργήσεις τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες στο μυαλό σου (...) Δεν είσαι απλώς ένα παθητικό θύμα των γονιδίων σου", προσθέτει. Οι δύο συγγραφείς διαφωνούν με αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι αναπόφευκτη μια φθίνουσα πορεία της γνωστικής ικανότητας από την ηλικία των 17 ετών και πάνω. Με προσεκτικές επιλογές στον τρόπο ζωής "μπορείς να αποκτήσεις περαιτέρω γνωστική ικανότητα", σημειώνει ο Χορν.
Οι δύο επιστήμονες περιέχουν στο βιβλίο τους έναν ενδιαφέροντα κατάλογο των πραγμάτων που πρέπει να κάνει κανείς και αυτών που δεν πρέπει να κάνει και επιμένουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να ενεργήσουν για να διατηρήσουν την ευστροφία τους.
Πολλά από αυτά που συστήνουν οι δύο επιστήμονες αποτελούν καθαρά θέμα κοινής λογικής. "Το στρες είναι κακό για τον τρόπο σκέψης σας. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών και το κάπνισμα κάνναβης", σημειώνουν.
Επίσης συστήνουν στους αναγνώστες να μην παρακολουθούν σαπουνόπερες στην τηλεόραση και, σύμφωνα με τον Χορν, να αποφεύγουν "τη συναναστροφή με παραπονιάρηδες, μεμψίμοιρους, γκρινιάρηδες και κυνικούς τύπους ανθρώπων".
Το βιβλίο, το οποίο στηρίζεται σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες σε έγκριτες επιστημονικές έρευνες από ολόκληρο τον κόσμο, δίδει επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς θα διατηρήσει κανείς το μυαλό του σε πολύ καλή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.
"Τα κρύα κρέατα και το ψάρι είναι καλά για το πρωινό σας (...) Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πολύ καλή για σας, επειδή περιέχει πολλές από τις χημικές ουσίες που είναι παρούσες όταν το μυαλό σας σκέφτεται καλά. Επίσης χαλαρώνει τους μυς γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει πράγματι τη ροή αίματος στον εγκέφαλό σας".
Πηγή : Pathfinder news

1 σχόλια:

sugxarhthria file mou....sunexise thn polu kalh prospatheia sou...kai emploutise tis gnwseis mas me akomh perissoteres erevnes pou mas aforoun...

 

Δημοσίευση σχολίου