Νέα υπόθεση δηλητηρίασης παιδιών από μόλυβδο στην Κίνα

Περισσότερα από 200 παιδιά που ζουν δίπλα σε βιομηχανικό πάρκο στη νοτιοδυτική Κίνα βρέθηκε ότι έχουν υπερβολικές ποσότητες μόλυβδου στο αίμα τους, δήλωσαν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για το τρίτο τέτοιο περιστατικό μέσα στον Αύγουστο. Οι αρχές υγείας έλεγξαν περίπου 1.000 παιδιά στα περίχωρα της πόλης Kunming, δήλωσε η επίσημη εφημερίδα China Daily.
chinese-girl«Τα επίπεδά τους είναι όλα υψηλότερα από 100 μg μολύβδου ανά λίτρο αίματος, αλλά χαμηλότερα από 200 μg ανά λίτρο» δήλωσε ο ιατρός Wu Ling, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο αναπτύσσεται οργά και προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Τα προβλήματα υγείας γίνονται πιο σοβαρά καθώς τα επίπεδα μολύβδου στο αίμα γίνονται υψηλότερα.
Οι γονείς αποδίδουν τη δηλητηρίαση στο κοντινό βιομηχανικό πάρκο, αν και το τοπικό γραφείο προστασίας του περιβάλλοντος αρνείται ότι υπάρχει άμεση σχέση με τους βιομηχανικούς ρύπους.
Όπως δήλωσε το γραφείο περιβάλλοντος, το πρόβλημα προκαλείται από παράγοντες όπως οι εκπομπές από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.
«Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στην επαρχία Dongchuan και σε άλλες περιοχές και αναρωτιέμαι γιατί μόνο στα παιδιά γύρω από το βιομηχανικό πάρκο έχουν υπερβολικό μόλυβδο στο αίμα τους» σχολιάζει μητέρα που ζει στην περιοχή.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, περισσότερα από 800 παιδιά που ζουν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στη νοτιοδυτική επαρχία Shaanxi βρέθηκε ότι είχαν επικίνδυνες ποσότητες μολύβδου στο αίμα τους και περισσότερα από 150 στάλθηκαν στο νοσοκομείο.
Το ίδιο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί επίσης σε βάσεις βαρέων μετάλλων στις επαρχίες Hunan, Henan, Yunnan και Guangdong.
Τουλάχιστον τρία χυτήρια μολύβδου στην επαρχία Henan και δύο στην επαρχία Shaanxi διατάχθηκαν να διακόψουν προσωρινά την παραγωγή τους, μετά από διαδηλώσεις κατά της ρύπανσης σε ένα χυτήριο μολύβδου και ψευδαργύρου στην επαρχία Shaanxi.
Πηγή:
Reuters

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου