Τη Δευτέρα το πανελλήνιο συνέδριο για τη νέα γρίπη

PANDIMIA_GRIPIsAρχίζουν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι εργασίες του Πανεληνιου Συνεδρίου για την πανδημία της νέας γρίπης Α (H1N1) και τις πολιτικές προάσπισης της δημόσιας υγείας .  Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάλυση κάθε ιατρικής κοινωνικής παραμέτρου σχετικά με τη νέα γρίπη και την εξάπλωση της στην Ελλάδα.
Το πανελλήνιο συνέδριο για τη νέα γρίπη θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) με τη συμμετοχή εξειδικευμένων και έγκυρων επιστημόνων, καθώς και επικεφαλής αρμόδιων φορέων. Την έναρξη θα κηρύξει ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ η εναρκτήρια διάλεξη θα δοθεί από τον Denis Coulombier, επικεφαλής της Ομάδας Ετοιμότητας και Αντίδρασης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Eλέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ECDC.

Τα κρίσιμα θέματα στο πανελλήνιο συνέδριο για τη νέα γρίπη

Με δεδομένες τις σημαντικές πιέσεις που θα δημιουργήσει η αύξηση του αριθμού των ασθενών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο σύστημα υγείας της χώρας, το πανελλήνιο συνέδριο για τη νέα γρίπη θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών της επιδημίας της νέας γρίπης. Επίσης, το πανελλήνιο συνέδριο για τη νέα γρίπη  εξετάσει διεξοδικά προβλήματα και προοπτικές σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η νοσοκομειακή κάλυψη, το εμβόλιο της νέας γρίπης, οι ανάγκες των σχολείων, τα μέτρα στους χώρους εργασίας.
Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα εξετασθούν επίσης ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εξάπλωση του ιού Η1Ν1: οι οικονομικές επιπτώσεις, οι κοινωνικές συνέπειες, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η λειτουργία θεσμών της διοίκησης και της δημόσιας υγείας, η διαχείριση της απόκρισης στην επιδημία, αλλά και η συμβολή των ίδιων πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site στη διεύθυνση http://www.synedriogripi.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου