Οι άνδρες βλέπουν καλύτερα μακριά και οι γυναίκες κοντά


Βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες έχουν καλύτερη όραση σε μακρινές αποστάσεις λόγω του παρελθόντος τους ως κυνηγοί, ενώ οι γυναίκες βλέπουν καλύτερα αντικείμενα που είναι κοντά τους λόγω του παρελθόντος τους ως συλλέκτριες τροφής.
senior-coupleΟι ερευνητές ζήτησαν από μία ομάδα 48 ανδρών και γυναικών να χρησιμοποιήσουν ένα δείκτη λέιζερ και να σημειώσουν το μέσο των γραμμών σε ένα κομμάτι χαρτί, ενώ αυτό βρισκόταν σε διαφορετικές αποστάσεις από τους ίδιους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες επιτύγχαναν το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις γυναίκες όταν το χαρτί βρισκόταν σε απόσταση ενός μέτρου από τους ίδιους, ενώ οι γυναίκες επιτύγχαναν το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν το χαρτί βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ήδη υπήρχαν στοιχεία ότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται διαφορετικά τις οπτικές πληροφορίες που λαμβάνουμε από κοντά και από μακριά, η μελέτη τους έδειξε ότι οι άνδρες επεξεργάζονται καλύτερα τις οπτικές πληροφορίες που λαμβάνουν από μακριά ενώ οι γυναίκες τις οπτικές πληροφορίες που λαμβάνουν από κοντά.
Πηγή: Fox News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου