H νυχτερινή κατανάλωση φαγητού οδηγεί σε αύξηση του βάρους



mouse-with-cheese
Η κατανάλωση φαγητού μετά τη δύση του ηλίου μπορεί να οδηγεί σε μεγαλύτερη αύξηση του βάρους απ' ότι αν είχε ληφθεί η ίδια ποσότητα τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας, έρχεται να επιβεβαιώσει μια μελέτη σε ποντίκια που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Northwestern.
Το πείραμα διεξήχθη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η νυχτερινή κατανάλωση φαγητού συμβάλλει στην αύξηση του βάρους λόγω σχετικών με τη συμπεριφορά αιτίων -όπως η υπερβολική πρόσληψη τροφής κατά την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων- ή λόγω βιολογικών αιτίων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το βάρος σώματος των ποντικιών που έτρωγαν κατά τη διάρκεια των ωρών που φυσιολογικά θα έπρεπε να κοιμούνται αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 48%, ενώ τα ποντίκια στην ομάδα ελέγχου, που έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες των ίδιων τροφών, αλλά κατά τη διάρκεια των ωρών που φυσιολογικά είναι ξύπνια, παρουσίασαν μόνο 20% αύξηση του βάρους τους.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τώρα θα πρέπει να διεξαχθούν ανθρώπινες μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, καθώς στη σημερινή εποχή ο άνθρωπος καταναλώνει τις περισσότερες θερμίδες μετά τη δύση του ηλίου.
Πηγή: United Press International

1 σχόλια:

ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ!!!

 

Δημοσίευση σχολίου