Αλλεργία: Φθινόπωρο και αλλεργιογόνα


Οι αλλεργίες, επίμονες και ύπουλες, αποτελούν τις συνηθέστερες χρόνιες παθήσεις και ταλαιπωρούν σήμερα έναν στους τρεις Ελληνες. Το πρόβλημα της αλλεργίας μπορεί να φουντώνει μαζί με την φύση κυρίως την άνοιξη, τα αλλεργικά άτομα όμως αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα και το φθινόπωρο.
autumn-allergiesΤο δεύτερο αυτό αλλά εξίσου σημαντικό κύμα συμπτωματολογίας στις φθινοπωρινές αλλεργίες οφείλεται τόσο στην ανθοφορία συγκεκριμένων αλλεργιογόνων φυτών, όσο και σε άλλους φθινοπωρινούς παράγοντες. Οι μεγάλης έντασης άνεμοι, για παράδειγμα, που παρουσιάζονται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, προκαλούν διασπορά της γύρης των αλλεργιογόνων φυτών, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα των αλλεργιών, ενώ σπόρια αλλεργιογόνων μυκήτων εμφανίζουν υψηλές συγκεντρώσεις στον αέρα. Η αυξημένη υγρασία και οι ήπιες θερμοκρασίες δημιουργούν ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες για τα αλλεργιογόνα, ενώ από την άλλη και τα ακάρεα της οικιακής σκόνης - καθώς οι πρώτες ψύχρες φέρνουν και το κλείσιμο των παραθύρων - αρχίζουν να πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.
Το φθινόπωρο μπορεί να πυροδοτήσει επίσης αλλεργικές δερματοπάθειες, με συχνή εμφάνιση της κνίδωσης εκ ψύχους, που εκδηλώνεται με εξάνθημα και κνησμό μετά από έκθεση στις πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες. Επιδείνωση παρουσιάζει και η ατοπική δερματίτιδα, που εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά και βρίσκεται συνήθως σε ύφεση τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ειδικοί, εξάλλου, συστείνουν το φθινόπωρο ως την καταλληλότερη περίοδο για την αξιολόγηση των εαρινών αλλεργιών αλλά και την έναρξη ριζικών θεραπευτικών παρεμβάσεων, όπως η ανοσοθεραπεία.
Source : Healthview

3 σχόλια:

tha thelame an einai eukolo jim,perissoteres erevnes sxetika me tis allergies tou fthinopwrou!kyriws se oti afora tous tropous antimetwpishs!

 

Γεια χαρά... μπορείς να γράψεις κάτι σχετικά με την αυξανόμενη τριχίπτωση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου; Γιατί γίνεται αυτό;

 

Now a day, most of the people are having these diseases. For this disease, starting itself we need to take treatments.

 

Δημοσίευση σχολίου