Τροφαντοί μηροί ασπίδα για την καρδιά


Δανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εκείνοι που έχουν μεγάλη περιφέρεια μηρών όχι μόνο δεν πρέπει να στεναχωριούνται αλλά και να μην κάνουν προσπάθεια να αδυνατίσουν, τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο, αφού οι μεγάλοι μηροί προστατεύουν την καρδιά. Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης διεπίστωσαν ότι όσοι και όσες έχουν μηρούς με διάμετρο γύρω στα 60 εκατοστά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου.

Η έρευνα, που διήρκεσε πάνω από μία δεκαετία, έδειξε ότι οι άνθρωποι με λεπτούς μηρούς (διαμέτρου κάτω των 55 εκατοστών) έχουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας. Η αιτία γι΄ αυτό δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά ίσως οφείλεται στο ότι δεν έχουν αρκετή μυϊκή μάζα για να ρυθμίσουν σωστά την ινσουλίνη τους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και, στη συνέχεια, καρδιοπάθειας.

Πάντως όσοι έχουν μεγάλους μηρούς θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην υπερβαίνουν τα όρια σε άλλα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μια περιφέρεια μέσης άνω των 89 εκατοστών για μια γυναίκα και άνω των 102 εκατοστών για έναν άνδρα αποτελεί ένδειξη για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας.
Source : tovima

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου